Confidenţialitate

IMM-urile cer premierului să verifice programul de acordare a granturilor pentru investiții

Programul privind acordarea de granturi pentru investiții destinate întreprinderilor mici și mijlocii ridică mari semne de întrebare.

Majoritatea firmelor care au câștigat finanțare de la stat au depus proiectele în ultima zi de înscrieri, plaforma pe care s-au făcut înscrierile nu a fost securizată și persoane neautorizate ar fi avut acces la baza de date a programului, susține Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor.

El cere Corpului de Control al premierului să facă verificări:

„Cerem un control strict din partea STS și a Corpului prim-ministrului cu privire la persoanele care au avut acces la baza de date a programului și care au accesat alte secțiuni decât cele pentru care le-a fost acordat accesul. Să se transmită public dacă angajați ai băncilor au avut acces la baza de date, numărul de accesări al fiecărei secțiuni și momentele în timp, pentru a face o corelație cu cei care au aplicat în ultimul moment și cu informațiile pe care le-au avut.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Jianu consideră că programul privind granturile de investiții pentru IMM-uri nu și-a atins obiectivul, deoarece sunt avantajate tot firmele care nu sunt în dificultate financiară. Totuși, acest program nu ar trebui anulat, spune președintele Consiliului Național al IMM-urilor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu a scris, în urmă cu câteva zile, pe pagina sa de Facebook, că a discutat cu ministrul Economiei despre aceste probleme și că e nevoie de o investigație a Corpului de Control al Guvernului, astfel încât banii acordați de stat să ajungă la firmele care au cea mai mare nevoie.

Între 50.00 și 200.000 de euro ar urma să primească firmele care accesează granturile pentru investiții din cadrul măsurii 3 pentru IMM-uri.