Confidenţialitate

Imaginile cu eroii de la Petromidia, virale în mediul online

Imaginile cu pompierii care au intervenit la istovitoarea misiune de stingere a incendiului care a urmat unei explozii puternice produse, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, au devenit virale în mediul online.

Fotografiile postate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost distribuite inclusiv de unii oficiali, care au transmis mulţumiri pentru intervenţie şi profesionalism.

”Am asistat azi la o tragedie şi doar profesionalismul personalului de intervenţie a făcut să fie evitat un dezastru. Le mulţumesc tuturor pentru mobilizare, pentru promptitudinea cu care au intervenit în evitarea unei catastrofe! Datorită promptitudinii salvatorilor, în mai puţin de o ora de la apelul 112, incendiul a fost localizat şi în 3 ore a fost stins. A fost o mobilizare exemplară de resurse umane şi tehnice şi ţin să le mulţumesc tuturor celor implicaţi, care astăzi au prevenit transformarea acestei tragedii într-un dezastru, un eveniment ce putea avea urmări mult mai grave”, a scris ministrul Internelor, Lucian Bode, pe Facebook.

Pompieri din mai multe judeţe au intervenit, timp de câteva ore, în condiţii dintre cele mai dificile.

Norul de fum a putut fi văzut de la mare distanţă.

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite în urma dezastrului.

Doi dintre supraviețuitori sunt spitalizați.

Compania analizează posibilitatea trimiterii acestora în străinătate.