Confidenţialitate

Ilie Bolojan, la Europa FM: Niciun lider nu poate impune reforme fără o majoritate în Parlament

În pline negocieri politice pentru formarea unei majorități care să voteze și să susțină apoi în Parlament, guvernul Nicolae Ciucă, președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, atrage atenția, că niciun lider nu poate impune reforme fără o majoritate în Parlament. Ilie Bolojan a fost invitatul lui Cătălin Striblea la emisiunea „Deșteptarea României” de la Europa FM.

„Nu există administrații performante dacă primarul nu are o majoritate stabilă într-un consiliu unde poate să-și pună în practică politicile. Vrei să faci o centură? Un drum de legătură? Trebuie să expropriezi. Dacă nu ai două treimi din voturi nu ai făcut nimic. La fel, într-o guvernare dacă nu există o majoritate stabilă e greu de presupus că se vor lua măsuri care să creeze un deranj major. Reforme serioase fără deranj nu există. Din punctul meu de vedere, este preferabil ca orice guvernare să se bazeze pe majorități”, a spus Ilie Bolojan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PNL Bihor, fost prim vicepreședinte al Partidului Liberal, crede că președintele Klaus Iohannis a făcut și mișcări greșite în această criză politică, pe care le-a calificat ca fiind „nu prea inspirate”.

„În ultima perioadă, lucrurile nu au fost foarte inspirate. Este cât se poate de clar că PNL fiind în guvernare nu avea nevoie de o competiție care să dureze câteva luni de zile, pentru că una este să fii în opoziție și să faci competiții interne cât mai lungi și spumoase pentru ca partidul să dea câte o știre publică și alta este să fii în guvernare”, a mai spus Ilie Bolojan la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul liberal crede că alianța de guvernare formată în urma alegerilor generale de anul trecut, PNL-USR-UDMR, ar fi trebuit să fie păstrată, iar președintele nu a acționat în acest sens.

„Modul în care s-au derulat toate aceste lucruri probabil că ar fi necesitat o implicare de altă natură, de a pune oamenii la masă. Iertați-mă, poate-i închizi într-o cameră și le spui că până nu se împacă nu ies de acolo. Pentru că trebuie să livrăm performanță. Oamenii așteaptă ceva de la noi și deci nu poți spune de un singur responsabil. Este un complex de factori în care fiecare dintre cei care au deținut funcții de conducere, de la partidele din arcul guvernamental, de la cei care suntem membri în partide, de la președintele Iohannis – au o parte de răspundere pentru ce s-a întâmplat”, a explicat Ilie Bolojan a Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Ilie Bolojan: „Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă nu i-a consolidat autoritatea lui Cîțu”.