Confidenţialitate

Ilfov: Localitățile Berceni și Clinceni intră în carantină, de joi seară | AUDIO

Localitățile Berceni și Clinceni din județul Ilfov, care se află lângă București intră în carantină de joi seară de la ora 22, pentru două săptămâni.

Se aplică regulile din starea de urgență: oamenii pot ieși din casă numai pentru motive întemeiate: au nevoie de o declarație pe propria răspundere sau o adeverință de la locul de muncă.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir:

„În Berceni sunt 9.325 de persoane și la Clinceni 7.475 de locuitori. Nu s-au luat măsuri cu privire și la închiderea magazinelor neesențiale, nu avem supermarketuri sau mall-uri, alte măsuri sunt cele specifice măsurii de carantină zonală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt și alte localități mari din județul Ilfov aflate lângă București, unde numărul cazurilor la mia de locuitori este ridicat. În orașul Voluntari și în Otopeni sunt deja peste 8 îmbolnăviri la mia de locuitori.

Aici se așteaptă analiza Direcției de Sănătate Publică Ilfov, dacă se impune și aici va fi luată decizia de carantină.

„Este o situație specială, având în vedere că foarte mulți oameni din Ilfov lucrează în București și foarte multe persoane din București lucrează la firmele din Ilfov. Tranzitul este foarte mare indiferent dacă se va impune măsura carantinării zonale, pentru că posibilitatea de a merge la serviciu nu poate fi îngrădită.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Captură Google Maps