Confidenţialitate

IGSU: Peste 400 de cluburi și discoteci cu nereguli grave

Cât de sigure sunt localurile după tragedia Colectiv?Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a găsit nereguli grave la peste 400 de cluburi și discoteci din țară.

În doar 2 zile, au fost constatate peste 1.300 de deficiențe: cele mai multe sunt în cazul instalațiilor electrice sau al căilor de evacuare.

Controalele au avut loc în nopțile de 11 și 12 noiembrie – când au fost verificate 448 de cluburi și discoteci din toată țară.

În București-Ilfov, spre exemplu, au fost verificate 52 de localuri în care au fost constatate aproape 200 de nereguli.  Patronii au primit amenzi în valoare de 77 de mii de lei după ce au descoperit, între altele, instalații electrice improvizate și căi de evacuare blocate.  De asemenea, multe localuri nu aveau autorizație de securitate la incendiu.

În județul Brașov,  pompierii au închis două cluburi care au depășit cu mai mult de 10% numărul maxim de clienți.

În Reșița, pe de altă parte,  a fost sesizat parchetul după ce patronul unui club ținea localul deschis publicului deși anterior activitatea îi fusese oprită, tot de pompieri, pentru că încălcase măsurile de securitate la incendiu.

Având în vedere faptul că se apropie sărbătorile și multe persoane își petrec timpul liber în localuri, pompierii le recomandă patronilor să ia toate măsurile necesare pentru cA oamenii să fie în siguranță.