Confidenţialitate

IGSU: Peste 260 de gospodării din 11 județe au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore

Peste 260 de gospodării din 11 județe au fost afectate de inundațiile din ultimele 24 de ore. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis că nouă persoane au fost evacuate preventiv.

IGSU a transmis, miercuri dimineața, că pompierii au intervenit non stop în sprijinul populației și autorităților din zonele afectate, în ultimele zile, de inundații.

„Efecte au fost înregistrate în 11 județe ( Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Călărași. Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava și Vaslui), iar misiunile salvatorilor au vizat evacuarea apei din 38 subsoluri și 262 gospodării ale cetățenilor, fiind afectate 45 locuințe. Acțiunile din teren ale pompierilor a făcut ca aceste evenimente să nu se soldeze cu victime în rândul cetățenilor, în acest sens fiind evacuate preventiv 9 persoane din zonele unde exista risc iminent de producere a inundațiilor”, a transmis IGSU.

La ora transmiterii acestei știri, nu mai sunt semnalate situații deosebite care să pună în pericol populația.

Singura intervenție în desfășurare are loc în localitatea Negri din județul Bacău, unde pompierii acționează cu motopompe pentru evacuarea apei din două curți.