Confidenţialitate

IGSU: A fost găsită epava planorului dispărut în vară

Epava găsită, sâmbătă, în Masivul Postăvarul, este a aparatului de zbor dispărut în 6 august. Angajatii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au identificat planorul dupa numarul aflat pe coada acestuia. In aparatul de zbor au fost gasite si ramasite umane, cel mai probabil ale pilotului Mircea Crăciun. Acestea vor fi ridicate si supuse testelor de laborator pentru identificare, anunta IGSU Brasov.

Echipe mixte de salvamontişti, jandarmi montani, pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti au plecat, sâmbătă la prânz, în Masivul Postăvarul, după ce un turist a anunţat, în jurul orei 11,45, că a văzut în în zona Muchia Cheii, bucăţi dintr-un planor.

Planorul pilotat de Mircea Crăciun, considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, a dispărut în 6 august. El a fost cautat timp de câteva săptămâni, s-au efectuat zilnic căutări cu efective de peste 1000 de oameni, elicoptere, drone, autospeciale de teren șenilate și ATV-uri.

Au fost parcurse peste 300 de trasee şi zone montane, iar aria de căutare aeriană a cuprins peste 46.000 de kilometri pătraţi. Căutarile au ramas însă atunci fără rezultat.

Foto: Inspectoratul pentru Situati de Urgenta