IGSU: 30 de victime și 687 de copaci doborâți în urma furtunilor

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 17 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea.

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 91 localități din 17 județe (Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova, Sălaj, Vaslui) și municipiul București.

Din cauza vântului puternic și descărcărilor electrice, la nivel național au fost înregistrate 30 de victime. Totodată, 687 de arbori au fost doborâți pe carosabil, mașini, locuințe și stâlpi de electricitate, fiind afectate 24 de acoperișuri și 72 de autovehicule.

De asemenea, în urma averselor din ultima perioadă, au fost înregistrate inundații la 18 imobile, 6 curți și 3 subsoluri, fiind necesară intervenția pompierilor pentru evacuarea apei din gospodării.

Din cauza ploilor și aluviunilor de pe carosabil, circulația rutieră pe DN 1 (între localitățile Bușteni și Azuga) și pe DN 7C Transfăgărășan s-a desfășurat cu dificultate, iar echipe specializate au intervenit pentru remedierea situației și curățarea drumurilor.

Pe timpul intensificării vântului și căderilor de grindină, populația trebuie să își asigure protecția în locuințe sau alte spații de adăpost.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați la datorie, iar prin centrele operaționale ale unităților subordonate IGSU este monitorizată permanent situația vremii, pentru a interveni în cel mai scurt timp în sprijinul comunităților care pot fi afectate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS