IGPR: Șofer prins gonind cu 215km/h pe A2. Alți doi circulau cu 206km/h pe A1 și A3

Trei șoferi au fost prinși de polițiști în timp ce circulau cu viteze de peste 200 kilometri pe oră pe autostrăzi. Aceștia au fost amendați fiecare cu 2.900 de lei, iar permisele de conducere le-au fost suspendate pentru trei luni.

Potrivit unui comunicat al IGPR, duminică, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A2 au depistat un șofer, care a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce mergea pe Autostrada București-Constanța cu viteza de 215 km/h.

De asemenea, tot duminică, alți doi șoferi au fost prinși conducând cu 206 km/h pe Autostrada A1, respectiv pe Autostrada A3.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Totodată, se aplică suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS