Confidenţialitate

IGPR: Control la Brăila după ce polițiștii nu au salvat o femeie care ceruse ajutor la 112, deși au ajuns în fața locuinței ei | AUDIO

IGPR anunță că face verificări la Brăila, după ce o femeie și un bărbat au fost găsiți decedați, cu urme de violență la 24 de ore după ce femeia ceruse ajutor la 112. Potrivit unui comunicat de presă, conducerea Poliției Române a dispus, de ieri, trimiterea unei echipe de control pentru a verifica modul în care a fost gestionat acest caz.

”În această dimineață, echipa de polițiști a ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila și a demarat verificările” se mai arată în comunicat.

Urmează detalii care vă pot afecta emoțional

Pe 10 iunie, la ora 12:31, o femeie a sunat la 112 și a cerut ajutor. Țipa și spunea că se află în pericol, iar apoi convorbirea s-a întrerupt. S-a apelat la Serviciul de Telecomunicații Speciale pentru a fi localizat apelul și toate indiciile au condus către un imobil din localitatea brăileană Mircea Vodă.

Polițiști au ajuns până în fața casei în care femeia era bătută cu sălbăticie. Fiindcă nu au auzit zgomote și nu au văzut mișcări suspecte, polițiștii trimiși să intervină nu au intrat, ci au făcut cale întoarsă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

S-a încercat reapelarea postului telefonic fără rezultat, numărul fiind alocat unei cartele pre-pay neînregistrate. Din verificările făcute și datele deținute, la acel moment, telefonul ar fi aparținut unei femeii de 44 de ani, din comuna Mircea-Vodă, însă, susțin polițiștii, vecinii nu au putut furniza această informație.

Așa că echipajele de Poliție au făcut cale întoarsă. Pe 11 iunie, în jurul orei 09:45, un apel 112 anunța descoperirea a două trupuri neînsuflețite exact în casa în fața căreia ajunseseră polițiștii fără să intervină.

A fost stabilită identitatea celor două persoane decedate. Erau femeia care ceruse ajutor la 112 și concubinul ei, care, se pare, ar fi omorât-o apoi și-a pus capăt zilelor. În trecut, bărbatul a fost condamnat pentru tentativă de omor asupra fostei soții și a fost eliberat condiționat în 2022.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: https://www.europafm.ro/turisti-straini-imbatati-fara-bani-carduri-centrul-vechi-audieri/