Confidenţialitate

Igor Bergler, autorul celei mai vândute cărţi româneşti de după Revoluţie – VIDEO

Igor Bergler, regizor, scenarist, critic de film, om de televiziune şi autorul celei mai vândute cărţi româneşti de după Revoluţie (“Biblia Pierdută”), vorbeşte despre cea mai recentă carte scoasă pe piaţă, “Testamentul lui Abraham”.

Prima carte scrisă de Igor Bergler, “Biblia Pierdută”, lansată în urmă cu doi ani, a fost vândută, până în acest moment, în aproximativ 130.000 de exemplare, stabilind un nou record pe piaţa românească de carte.

De la începutul lunii octombrie, cel de-al doilea volum scris de Bergler, “Testamentul lui Abraham”, este disponibil în librăriile din toată ţara. Prevânzările acestei cărţi, care au depășit 13.000 de exemplare, anunţă un succes şi mai mare decât cel al “Bibliei Pierdute”.

Una dintre cheile succesului, spune Igor Bergler, este promovarea.

“În primă fază doar asta a contat. Ca să cumperi o carte trebuie să ştii că există”, spune Bergler.

“Din păcate, aşa cum nu-şi imaginează autorii români, după ce ai scris cartea, ai un produs pe care trebuie să-l scoţi pe piaţă. Scriitorii din Occident ştiu asta foarte bine. În afară de câteva nume care sunt consacrate, şi care şi ele au luptat foarte mult, trebuie să te lupţi singur. Nu ajunge să-ţi găseşti editură”, a completat autorul.

“E un thriller, în stilul deja consacrat. E o carte plină de capcane, parodică, plină de umor. E o carte spectaculoasă. După părerea mea, e mai bună decât Biblia Pierdută. E foarte vizuală, deşi nu pierd multă vreme descriind personajul în forma aia balzaciană, nici cu descrieri de natură foarte lungi. Deşi pare vizuală, ea lasă totuşi mult loc imaginaţiei cititorului”, îşi descrie Bergler propria carte.

“Scrisul m-a ales pe mine. Nu mai făceam film de ceva vreme, făceam publicitate, lucram şi în mediul universitar, iar eu mă plictisesc destul de repede. Nu ştiu dacă le-am făcut bine pe toate, dar de data asta sper că am făcut bine.

Pentru soiul ăsta de carte te pregăteşti toată viaţa. Tot ce ai citit, tot ce ai întâlnit, tot ce ai văzut în materie de film, vine peste tine. Ţi se activează din memoria pasivă. Câteodată, nici nu ştii de unde le scoţi pe toate”, a mărturisit Igor Bergler.