Confidenţialitate

Înalta Curte cere Guvernului să găsească rapid un sediu mai spațios pentru instituție | AUDIO

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție cere imperativ Guvernului să găsească un sediu mult mai spațios pentru cea mai importantă instanță de judecată din țară.

Încă de la începtul anilor 2000, toți șefii Înaltei Curți au reclamat că nu au loc suficient pentru desfășurarea activității celor aproximativ 350 de angajați în sediul principal dar și că sunt obligați să funcționeze în mai multe locuri din București.

De altfel, în clădirea de pe Strada Batiștei, formată din subsol, parter, mezanin și cinci etaje, dosarele zac inclusiv pe holuri, în cărucioare de la supermarket.

Președinta Înaltei Curți, Corina Corbu:

Problema sediului a fost  de atâtea ori repetată în ultimii ani, încât a devenit în mediul public obiect de amuzament sau de saturație, chiar și pentru oficialii statului. Ea a fost repetată pentru că nu a fost rezolvată. Problema sediului Înaltei Curți trebuie să devină o prioritate pe agenda Guvernului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a făcut apel la politicieni să creeze condiții mai bune de muncă și pentru ca magistrații să nu se mai pensioneze în număr atât de mare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam/Octav Ganea