Confidenţialitate

Iași: Tânăr de 21 de ani, rănit după ce trotineta electrică pe care o încărca în sufragerie a explodat. Poliția a dechis dosar penal | AUDIO

Este anchetă în Iași după ce o trotinetă electrică lăsată de proprietar la încărcat, în sufragerie, a explodat. Incidentul s-a petrecut la etajul 5 dintr-un bloc din cartierul Copou. Proprietarul trotinetei, un tânăr de 21 de ani, a fost rănit în incendiul care a urmat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trotineta era la încărcat în sufrageria unui apartament de la etajul 5. Acumulatorul vehiculului s-a supraîncarcat și a explodat. Suflul exploziei a fost atât de puternic încât a dărâmat peretele exterior al camerei, au povestit vecinii pentru publicatia ReporterIasi. Zeci de oameni s-au autoevacuat.

M-am speriat de bufnitura aceea. S-a auzit tare. Eu am zis că pe șosea. O mașină ceva s-a tamponat. A explodat ceva”, a povestit o vecină.

Tânărul care era în locuință a suferit mai multe arsuri și a fost transportat la spital.

„Din punct de vedere al examinării clinice, prezintă o arsură la nivel plantar, gradul doi, cu o suprafață de 1% din suprafața corporală”, a declarat Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi.

Poliția a dechis dosar penal pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt, ISU Iași: Bateriile litiu-ion, prezente pe majoritatea vehiculelor electrice, prezintă risc de incendiu dacă sunt deteriorate

„Când una dintre celule se defectează, celelalte celule din jur încep să se supraîncălzească și în scurt timp apare fenomenul de ambalare termică, ceea ce poate declanșa un incendiu devastator”, a precizat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt, ISU Iași.

În România sunt peste 100.000 de astfel de trotinete electrice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Percheziții DIICOT la traficanții de droguri de mare risc din Lugoj și București. 5 persoane vor fi duse la audieri | AUDIO