Confidenţialitate

Iași: Starea copiilor care au leşinat în urma unui joc periculos este bună

Cei cinci elevi ai Școlii Veronica Micle din Iasi care au ajuns la spital după ce au jucat “de-a ortu popii” sunt în afara oricărui pericol. Însa vor fi consiliați psihologic pentru a fi evitate probleme de natură emoțională. În paralel, continuă ancheta poliției și a conducerii școlii.

Medicul Cătălina Ionescu, din cadrul Spitalului de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, a declarat că cei cinci copii internati ieri se simt bine, sunt conştienţi şi cooperează cu medicii. Doar doi dintre ei au fost mai grav, pentru că au ajuns la spital cu lipsă de oxigen.

Toţi sunt acum conştienţi, însă în urma celor întâmplate vor avea nevoie de consiliere psihologică în spital, pentru a nu apărea probleme emoţionale. Va reamintum ca ieri, cinci elevi ai scolii veronica micle din iasi, cu vârste de 12 si 13 ani, au jucat un joc pe care unul dintre ei l-a numit “de-a ortu popii”.

Elevii își țineau respirația în mai multe reprize in timp ce alti colegi ii stringeau in brate. Ancheta poilitiei si a conducerii solii nu confirma ipoteza “balenei albastre”, un joc care ar fi împins mai mulți adolescenți la sinucidere. Primele rezultate ale anchetelor vor fi făcute publice probabil luni după-amiaza.