Confidenţialitate

Iași: Slujba de Bobotează a fost organizată cu respectarea măsurilor sanitare | AUDIO

Măsuri speciale organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei pentru Slujba de Bobotează, unde au participat mii de credincioși. Mai multe culoare separate prin garduri de protecție, forțe de ordine care să asigure respectarea distanțării și portul măștii sunt doar câteva dintre măsuri.

Peste 1000 de persoane au asistat la cele patru slujbe oficiate astăzi la Catedrala Mitropolitană de la Iași. Slujbele s-au ținut în locuri și la ore diferite în cadrul ansamblului mitropolitan, tocmai pentru a se evita aglomerația. Credincioșii au venit cu emoție și cu speranță.

„Am venit mai mult cu emoție și pentru că e foarte frumos în ziua de Bobotează. Acum așteptăm să luăm agheasmă”, a spus pentru Europa FM o tânără dintr-o comună din județul Iași.

„Pentru agheasmă am venit, pentru că este o sărbătoare mare și pentru binele poporului, să zicem. Nu știu la ce să ne mai așteptăm acuma. Cred că asta ne mai salvează de la răul care se întâmplă pe planetă, în țară și așa mai departe”, a mai spus pentru Europa FM un tânăr din municipiu reședință de județ.

Și anul acesta au fost pregătite 11 butoaie de 1000 de litri pe care Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, le-a sfințit la finalul Liturghiei.

„Ne este dor să viețuim într-o normalitate așa cum ne-am obișnuit. Fără să vă mai văd cu mască, fără să mă mai vedeți cu mască, Sperăm ca la anu’, de Bobotează, să reintrăm în normalitate, în firescul lucrurilor”, a declarat Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei le-a sfințit la finalul Liturghiei.

La finalul slujbei, 40 de voluntari și 10 preoți au oferit sticle cu agheasmă mare credincioșilor prezenți.

Sursa foto: Doxologia.ro / Flavius Popa

Citește și: Constanța: Mii de credincioși s-au călcat în picioare pentru sticlele cu apa sfințită de Bobotează. Regulile sanitare au fost uitate | FOTO

Autor: Silvia Craus

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.