Iași și Galați: Furnizarea apei potabile, sistată în uma unor avarii la reţeaua electrică

Furnizarea apei potabile a fost sistată către consumatorii din 16 localităţi ieşene, în uma unor avarii la reţeaua electrică, care au dus la întreruperea energiei către staţiile de pompare, tratare sau de clorinare a apei din judeţul Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Apa Vital Iaşi, furnizarea apei potabile către consumatorii din 16 localităţi ieşene a fost oprită vineri, cauza fiind sistarea alimentării cu energie către staţiile de pompare, în urma unor avarii.

Sunt afectaţi consumatorii din localităţile Focuri, Munteni, Coarnele Caprei, Andrieşeni, Glăvăneşti, Gorban, Podu Hagiului, Zberoaia, Ţibăneşti, Glodenii Gândului, Grieşti, Ipatele, Bulbucani, Prigoreni, Rediu şi Albeşti.

Conducerea Apa Vital Iaşi susţine că nu poate estima când va fi reluată furnizarea apei potabile în aceste localităţi, întrucât reprezentanţii furnizorului de energie nu au comunicat în cât timp vor fi remediate defecţiunile la reţeaua electrică.

Vineri la prânz, alimentarea cu energie electrică era întreruptă total sau parţial pe liniile de medie tensiune în 46 de localităţi din judeţul Iaşi, din cauza condiţilor meteo nefavorabile.

Reprezentanţii Delgaz Grid au precizat că echipe de muncitori sunt mobilizate pentru remedierea defecţiunilor, dar că ”anumite lucrări necesită timp pentru realizarea lor în siguranţă, atât pentru consumatori, cât şi pentru electricieni”.

De-asemenea, la Galați, Electrica cere autorităților să creeze front de lucru pentru a putea interveni la avaria majoră din stația de captare a apei de adâncime de la Salcia Liești.

În zonă există foarte multă vegetație forestieră și trebuie făcute defrișări pentru a se crea culoar de intervenție pentru echipele de pe teren.

În tot acest timp, aproape jumătate din județul Galați are apă cu program sau nu are deloc.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS