IAȘI: Se ridică mașinile parcate neregulamentar

Primăria Iași demarează, miercuri, în mod oficial, activitatea de ridicare, transport şi depozitare a maşinilor parcate neregulamentar.

Departamentul Servicii Publice Iaşi va scoate în stradă două autoplatforme, iar în zilele următoare numărul acestora va ajunge la patru.

Potrivit directorului SPI, Laurenţiu Ivan, trei autospeciale aparţin instituţiei, iar una este închiriată de la un operator privat.

Masinile vor fi depozitate la baza SPI din Tudor Neculai (zona CUG – Valea Adâncă), iar şoferii vor fi nevoiţi să achite o taxă de 430 de lei (inclusiv TVA) pentru recuperarea autoturismelor.

La această sumă se adaugă alţi 45 lei pe fiecare zi de întârziere, dacă şoferul se prezintă la depozit după 24 de ore.

Un alt tarif, de 290 de lei, a fost stabilit pentru situaţia în care şoferul ajunge la maşină în timp ce autovehiculul este ridicat pe autoplatformă. Dacă va achita această taxă, şoferul îşi va recupera pe loc maşina.

Cei care vor constata parcarea în zone interzise sunt poliţiştii locali şi rutieri. Fiecare operaţiune va fi filmată de agenţii constatatori, iar ridicarea autovehicului nu se va dispune dacă în maşină se află persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS