Iași: Protest inedit al unui bărbat, pentru că nu i s-a dat autorizație să vândă busuioc pelerinilor

Un bărbat a urcat, miercuri dimineață, pe clădirea Palatului Roznovanu, unde funcționează Primăria Iași, pentru a protesta că nu i s-a dat voie să facă comerț în zona unde au venit pelerinii pentru hramul Sf Parascheva.

Protestatarul a spus că este nemulțumit pentru că reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei nu i-au dat autorizație pentru a vinde flori și busuioc în perioada pelerinajului de hramul Sf Parascheva.

La fața locului au intervenit echipaje de polițiști și jandarmi, însă protestatarul a condiționat coborârea sa de pe clădire de o discuție cu primarul Mihai Chirica.

Edilul a ieșit din sediul Primăriei și l-a rugat pe protestatar să coboare, invitându-l să discute, la un ceai în biroul său, despre situația care l-a nemulțumit.

Ca urmare, bărbatul să se dea jos de pe clădire.

„Nu pare a fi un om certat cu legea, în primul rând, i-am înțeles situația aproape disperată și cu copiii. Nu e cea mai firească metodă de a-și rezolva problema, urcându-te pe o schelă, dar important e că am reușit să găsim rezolvarea, am rugat și colegii de la poliție și de la poliție locală să nu îl pedepsească pentru ca s-ar putea sa fie pus în situația să nu aibă de unde plăti și mai tare îi agravăm situația”, a declarat primarul Mihai Chirica, după discuțiile avute cu protestatarul.

Foto: Violeta Cincu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS