Iași: O fetiță de 8 ani, nevăzătoare, a murit după ce a căzut pe scările școlii

O fetiță de 8 ani a murit la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, după ce a căzut pe scările școlii unde învăța, din localitatea Târgu Frumos. Fata era nevăzătoare, era în clasa pregătitoare și a căzut pe scări, între două etaje, informează Mediafax.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază la Liceul Special „Moldova” din orașul Târgu Frumos, județul Iași.

Fetița, în vârstă de opt ani, era în clasa pregătitoare și, ieri după amiază, în jurul orei 16, a căzut pe scări și s-a lovit la cap, a declarat la Europa FM Luciana Antoci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Iași.

De la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, fetița a fost transferată la Neurochirurgie.

Inspectoratul Școlar Iași face verificări în două comisii de disciplină.

„Inspectoratul Școlar Iași a trimis astăzi o comisie de cercetare preliminară, sunt inițiate două comisii de verificare. Una este orientată asupra verificării pedagogului care răspundea de fetiță în intervalul de timp în care s-a produs accidentul. A doua este orientată asupra activității directorului. Este o comisie de disciplină, iar cercetarea este în desfășurare”, a declarat Luciana Antoci.

Situația a ajuns și în atenția polițiștilor, care au fost sesizați, potrivit procedurii, de către Spitalul de Neurochirurgie.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sărvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și s-a dispsus efectuarea necropisiei pentru stabilirea cauzei decesului. Cercetările continuă pentru stabilitrea întregii situații de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Ioana Bâlea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS