Iași: O coloană de mașini a plecat spre Piața Victoriei din București

Ieşenii care susţin protestul diasporei au format o coloană de 50 de maşini care a plecat vineri dimineaţa din Piaţa Unirii din municipiu spre Piaţa Victoriei din Bucureşti, manifestanţii fiind nemulţumiţi fiind de actuala guvernare.

Coloana de maşini va străbate oraşele Târgu Frumos, Roman, Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat, Buzău, Urziceni, Bucureşti.

Corespondenta Europa FM, Violeta Cincu, a stat de vorbă cu câțiva protestatari.

„Am venit special pentru miting, din Norvegia. Poate schimbăm ceva. Mă nemulțumește minciuna și neseriozitatea parlamentarilor!”

„După o lună de zile, când a apărut OUG 13, când m-au întrebat copiii cu cine am votat … mi-a fost rușine să spun că am votat cu PSD. De atunci, am ieșit la fiecare protest. Și acum mă duc și la București, ca să ajut să cadă acest guvern. Își bat joc de toată lumea săracă, dau ajutoare … spun că vor face legi, dar tot amână ca să facă legile justiției, să scape toți. Acum, cu mine merge feciorul meu, ginerele meu și fratele ginerelui, care lucrează în Anglia, și și-a luat o săptămână lineră special pentru miting. la fel – fata și ginerele, lucrează în Franța și și-au luat liber.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alţi protestatari au afirmat că pleacă la Bucureşti pentru a susţine protestul celor din diaspora pentru că vor „un guvern mai competent”.

Totodată, astăzi,cel mai mare steag al UE va traversa Moldova spre Mitingul Diasporei din Piața Victoriei, București. Vor fi opriri la Botoșani, Iași, Vaslui, Bârlad, Tecuci, Focșani, Buzău … și va ajunge în Piața Victoriei din București, in jurul orei 20.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS