Iași: Festivalul de Literatură, promovat printr-o vânătoare de cărți

La Iași, Festivalul Internațional de Literatură şi Traducere, care începe pe 4 octombrie este promovat printr-o inițiativă deosebită: o vânătoare de cărți.

Cei care vor să caute cărți au la dispoziție și indicii pe care le pot urmări online pe blogurilor participanților la inițiativă. Vânătoarea de cărţi este organizată de comunitatea locală de bloggeri din Iaşi, care vor astfel să promoveze cea de a V-a ediţie a Festivalului Internaţional – FILIT, care are loc între 4 şi 8 octombrie.

Ieșenii și nu numai, sunt îndemnați să caute cărţile ascunse de 15 bloggeri prin oraş, să le citească şi să vină cu ele la Festivalul care începe pe 4 octombrie, pentru a-i cunoaşte pe scriitori. Fiecare participant a ascuns câte o carte, iar indiciile despre unde se găsesc se găsesc pe blogurile celor înscrişi în campanie. Lista – aici.

Bloggerul Andreea Ignat, unul dintre inițiatori, povestește cum i-a venit ideea: „Am văzut că se organizează a 5-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și traducere, un festival care mi-e foarte drag pentru că am fost în cadrul lui de la prima ediție, și am contactat și organizatorii spunându-le că trebuie să implicăm și bloggeri locali, pentru că FILIT merită să fie promovat pe toate canalele, inclusiv pe Social Media. Am zis să facem ceva inedit pentru Iași, pentru că o asemenea vânătoare de cărți se practică la festivaluri din lume. Am zis că este singura vânătoare care ne place. În fiecare zi le dăm indicii cititorilor noștri și le spunem câte ceva despre locurile dragi în care am ascuns cărțile, iar ei până la 25 septembrie trebuie să le găsească. Trebuie să meargă în locul respectiv, să revendice cartea, să-și facă o fotografie cu ea și să dea tagg bloggerului care a ascuns-o și apoi să vină cu ea la festival. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi are loc anul acesta între 4-8 octombrie.  Printre inivitaţi se află nume de scriitori străini, laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură: Svetlana Aleksievici şi Gao Xingjian, alături de zeci de scriitori şi poeţi români, precum şi traducători din lumea întreagă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS