Confidenţialitate

Iași: DSP are nevoie de șoferi pentru prelevarea probelor de la suspecții de infecție cu SARS-CoV-2 | AUDIO

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi cere ajutor pentru prelevarea probelor pentru testul COVID-19 al pacienţilor care se află acasă.

Instituţia are nevoie de cel puţin 10 maşini şi şoferi voluntari, în condiţiile în care numărul solicitărilor a crescut cu aproape 70%. Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi:

„Avem promisiuni de la fabrica de antibiotice, de la inspectoratul școlar, problema este că șoferii se tem să meargă în aceste misiuni, crezând că se pot infecta. Nu se pot infecta, pentru că mecanismul este foarte bine pus la punct. Teama există și încă nu am reușit să-i convingem că nu au motive să se teamă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Voluntarii ar urma să însoţească un asistent medical care preia probe de la pacienţii suspectaţi de COVID-19 pentru care medicii de familie cer testul pentru coronavirus:

„Sunt solicitate de medicii de familie, atunci când pacienții de pe lista lor declară că prezintă o simptomatologie. (…) Restanțele sunt în jur de 30-40 pacienți care nu au fost încă testați, începând de pe data de 19.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.