IAȘI: Contrabandişti prinşi de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă

Poliţiştii de frontieră de la Bivolari, judeţul Iaşi, au reţinut doi români care au încercat să introducă ilegal în România, peste râul Prut, folosind lansete si frânghii, aproximativ 3.500 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare.

În timpul desfăşurării unei misiuni specifice, polițiștii au observat pe malul românesc al râului Prut, doi bărbaţi care trăgeau, cu ajutorul unei lansete, mai multe colete voluminoase.

În momentul în care aceştia au adus coletele la mal şi au încercat să le transporte, poliţiştii de frontieră i-au somat verbal pe cei doi încercând să-i oprească.

Profitând de întuneric şi vegetaţie, cei doi bărbaţi au încercat să fugă, moment în care poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând două focuri de avertisment în plan vertical.

Poliţiştii de frontieră i-au reţinut pe cei doi bărbaţi, iar pe timpul cercetărilor efectuate au stabilit că aceştia sunt cetăţenii români Andrei C. şi Constantin M., în vârstă de 29, respectiv 40 ani, domiciliaţi in judeţul Iaşi, care au trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei lansete şi le-au tras cu o frânghie dinspre luciul de apă înspre mal.

În urma inventarierii conţinutului coletelor, poliţiştii au descoperit 3.389 de pachete cu ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 30.772 lei.

Poliţiştii de frontieră au dispus confiscarea ţigărilor şi fac cercetări pentru introducerea în/sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.

Şi poliţiştii suceveni au prins pe o stradă din Fălticeni un bucureştean de 32 de ani care transporta într-un compartiment ascuns al utilitarei pe care o conducea, 13.161 de pachete de provenienţă extracomunitară şi Duty free, în valoare de aproape 135.000 de lei.

Poliţiştii îl cercetează pe şoferul autoutilitarei pentru ”contrabandă în forma calificată”, urmând să fie dispuse măsuri preventive.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS