IAŞI: Autorităţile, în alertă din cauza vremii severe

Primarul Iaşului a dispus tuturor direcţiilor şi societăţilor comerciale din subordinea municipalităţii să ia, în regim de urgenţă, toate măsurile necesare pentru menţinerea funcţionalităţii oraşului, dată fiind succesiunea de avertizări meteorologice de vreme severă în municipiu, de cod galben de ploaie, lapoviţă şi polei.

Potrivit Agerpres, Mihai Chirica a declarat miercuri seara că echipele Citadin SA acţionează în prezent cu 32 de utilaje speciale, pe 11 trasee, acoperind toate arterele importante din oraş şi insistând în special pe zonele înalte şi de pantă din Copou, Bucium, Iaşi – Voineşti – Calea Galăţii, Tătăraşi – Aeroport şi Moara de Vânt.

“Am cerut ca numărul utilajelor Citadin SA care vor acţiona în această noapte să fie suplimentat, iar ritmul intervenţiilor să fie accelerat. În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 2.213 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitori, 360 de tone de material antiderapant preparat, 78 de tone de clorură de calciu şi 17.000 de litri de motorină. Pentru întregul sezon rece Citadin SA are la dispoziţie 108 utilaje şi autovehicule, cu aproape 20 mai multe decât anul trecut, şi are contracte semnate pentru 7.000 tone de sare, 3.000 tone de clorură de calciu şi 2.000 tone de nisip”, a precizat edilul.

Potrivit lui, angajaţii de Salubris SA intervin cu opt utilaje şi opt echipaje pe tot atâtea trasee din oraş, acestea acoperind trotuarele, aleile pietonale şi pasajele. Edilul-şef a dispus ca Salubris SA să îşi înteţească eforturile spre dimineaţă, să acorde atenţie şi zonelor din cartiere şi să nu neglijeze trecerile de pietoni.

Echipele Servicii Publice SA au intervenit şi vor continua să intervină în zonele de versanţi – Ţicău, Bucium, Galata şi pe punţile pietonale, pe şase centre de activitate, pe care acţionează nouă utilaje.

“Am cerut reprezentanţilor societăţii să cureţe zăpada de pe aleile din cimitire şi parcuri şi spaţii verzi şi să aibă în vedere curăţarea de zăpadă a vegetaţiei pentru a preveni ruperea şi prăbuşirea crengilor”, a adăugat primarul.

În cursul dimineţii de joi, Compania de Transport Public SA va scoate la stradă toată flota de mijloace de transport corespunzătoare acestei perioade, respectiv, 114 autobuze şi 84 de tramvaie.

Mihai Chirica le-a cerut membrilor Comandamentului de Iarnă să se asigure că drumul spre Aeroport va rămâne circulabil şi, de asemenea, să monitorizeze şi starea drumurilor naţionale care traversează municipiul pentru a transmite autorităţilor competente eventualele probleme semnalate. Primarul a mai dispus ca ca Agenţia de Protecţie a Mediului şi Garda de Mediu să fie notificate că, inclusiv în zonele de măsurare a indicilor de mediu, va trebui utilizat material antiderapant cu săruri şi nisip, conform reglementărilor naţionale.

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS