Confidenţialitate

Iași: Angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții, reținut pentru luare de mită constând în aparate de aer condiționat cu Wi-Fi | AUDIO

În Iași, un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții i-a cerut unui investitor imobiliar 6 sisteme de aer condiționat cu Wi-Fi pentru a semna recepția lucrărilor la un bloc. Bărbatul a fost reținut pentru luare de mită, alături de un complice, iar cei doi vor fi prezentați, astăzi, instanței cu propunere de arestare preventivă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un investitor imobiliar a sesizat Direcția Generală Anticorupție, după ce un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții din Iași i-a cerut mită ca să semneze procesul verbal privind recepția lucrărilor la un bloc.

Este vorba despre 6 sisteme de aer condiționat cu 6 module Wi-Fi, echipamente în valoare de 20.000 de lei. Ba chiar, angajatul Inspectoratului de Stat în Construcții i-a indicat, prin intermediul unui complice, responsabil tehnic de execuție, de la ce companie să fie achiziționate aceste produse.

Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție au făcut percheziții la locuințele suspecților, unde au găsit sistemele de aer condiționat cu modulele Wi-Fi aferente, primite drept mită.

Cele două persoane reținute de procurori află astăzi dacă vor primi mandat de arestare preventivă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Percheziții în Timiș la o grupare de traficanți de droguri. 16 suspecți, duși la audieri | AUDIO | VIDEO