Confidenţialitate

Iarnă în octombrie – zeci de localități din județele Suceava și Neamț au rămas fără curent electric din cauza viscolului

Peste 30 de localități din județul Suceava nu au curent electric din cauza căderilor de zăpadă. De duminică încoace, viscolul a răpus zeci de copaci peste liniile de înaltă tensiune. În unele sate elevii nu au mers, astăzi, la școală. Primarii au decis suspendarea orelor pentru că unitățile nu au căldură.

În unele zone din județul Suceava stratul de zăpadă măsoară chiar și 15 centimetri. Codul portocaliu de viscol și ninsori a expirat luni dimineață, însă chiar și acum ninge.

32 de localități sunt și acum fără curent electric, spune prefectul județului, Constantin Harasim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

       Peste 2.000 de elevi din Sucevița, Ipotești, Moldovița și Horodnicu de Sus au rămas astăzi acasă. Localitățile respective au rămas fără curent electric și din această cauză centralele termice nu pot funcționa.

 

Cât privește traficul rutier – la această oră se circulă în condiții de iarnă. Se intervine cu material antiderapant, a mai anunțat prefectul de Suceava.

 

        Iarna i-a luat în surprindere pe șoferii suceveni. Cele mai multe mașini nu erau dotate cu anvelope de iarnă. Din această cauză mai multe autoturisme au derapat și au ajuns în șanțuri.

        Să mai spunem că în această dimineață a fost reluat şi traficul feroviar între Gura Humorului şi Suceava.

În județul Neamț, 15 localități sunt alimentate parțial cu energie electrică.

Și în aceste zone copacii au fost doborâți la pământ din cauza viscolului.      

Iar autoritățile intervin cu material antiderapant pe mai multe drumuri din județ. Purtătoarea de cuvânt al prefecturii Neamț, Mariceza Andrei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Codul galben de vreme rea a fost restrâns la 19 județe. Până luni seara, la ora 18.00 vor fi ploi însemnate cantitativ, ninsori, intensificãri ale vântului și polei, arată noua prognoză de la Administrația METEO.

temp_judete_2g0t1ekgu628972fd7rgm384b8hmlu1s_19