IALOMIȚA: Prefectul propune carantinarea orașului Țăndărei | AUDIO

Prefectul județului Ialomița propune instituirea carantinei totale în orașul Țăndărei, aflat în pericol sa devină focar de nou coronavirus.

Sute de localnici, care s-au întors în țară din Italia, Spania sau Franța, nu au respectat recomandările autorităților de izolare.

Primarul orașului Țăndărei solicită teste pentru a avea o mai bună imagine a răspândirii infecției.

Nicoleta Toma spune – la Europa FM – că nu a avut, până de curând, o listă completă a celor care trebuie să stea în casă. “Este un focar… s-a importat virusului când au început să vină din străinătate cetățeni. Într-adevăr, pe listele de la DSP, ne veneau foarte puțini [în raportări -n.r] Probabil, erau mai la început, și nu aveau date suficiente nici dumnealor de la graniță. Noi am trimis adrese și aceștia au fost introduși, după aceea, pe listele de la DSP”, ne-a precizat edilul.

Localnicii care nu sunt pe listă se plimbă între localități în continuare.

“Nu poți să le interzici lucrul acesta pentru că știm că orice simplu cetățean, dacă are declarația pe proprie răspundere, poate merge oriunde”, a adăugat primarul din Țăndărei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu

Publicația online Recorder a relatat că orașul ialomițean este pe cale să se transforme într-un adevărat focar de coronavirus după ce peste 20 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele zile și din ce în ce mai multe se prezintă la spitalul din oraș cu simptome specifice.

Cadrele medicale de la spitalul din Țăndărei vorbesc de cel puțin șapte persoane decedate din această cauză, în timp ce statisticile oficiale arată numai cinci morți în tot județul Ialomița.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS