Confidenţialitate

Hypermarketurile ar putea fi obligate să aibă pe rafturi 51% produse românești. Proiectul este la un pas de adoptare

Marile lanțuri de magazine ar putea fi obligate să aibă pe rafturi 51% produse românești.

Un proiect de lege care prevede acest lucru, adoptat deja de Senat,  a fost dezbătut miercuri în Camera Deputaților și va merge la vot final după-amiază.

Potrivit actului normativ, hypermarketurile ar putea fi obligate să vândă, pe un lanț scurt de aprovizionare, carne, legume, fructe, miere, ouă sau produse lactate provenite de la producătorii autohtoni.

În caz contrar, marile magazine riscă să fie amendate.

La dezbaterile din plen, mai toate partidele au salutat această lege.   Deputatul PSDIoan Munteanu, spune că partidul din care face parte va vota pentru.

Sperăm că am găsit o formulă care să dea drumul pe rafturile tuturor supermarketurilor produselor românești, cred că e un pas important și, de aceea, PSD va votat acest proiect de lege”, a spus social-democratul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, deputatul PNL,  Nini Săpunaru, a spus că producătorii autohtoni s-au declarat mulțumiți de proiect.

De fapt, nu este proiectul Comisiei pentru Agricultură, este proiectul fermierilor, al procesatorilor din România. Au lucrat împreună cu noi la acest proiect, este, efectiv, legea propusă de fermieri, de producătorii din România, noi n-am făcut altceva decât să o punem în pagină  și să creăm un text legislativ care să funcționeze”, a spus Nini Săpunaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Să mai spunem că marile lanțuri de magazine au contestat legea și au amenințat că, dacă va fi adoptată, vor crește prețurile.

Nu este exclus nici cA unii retaileri să decidă închiderea magazinelor deschise în România, mai spuneau reprezentanții marilor rețele.