Hunor, UDMR: Matematic, nu există majoritate pentru a trece moțiunea de cenzură

Liderul UDMR a declarat, după consultările cu șeful statului de la Palatul Cotroceni, că, în acest moment, nu există o majoritate parlamentară calculată a Opoziției cu susținerea partidului său pentru a trece o moțiune de cenzură la adresa Guvernului.

Kelemen Hunor a spus că formațiunea va susține, totuși, demersul.

“Nu am discutat despre acest scenariu (adoptarea unei moțiuni de cenzură-n.red.). O moțiune de cenzură este binevenită oricând. Nu neg că am avut discuții cu PNL și USR în această săptămână. Am făcut matematică cu ei. Nu există 233 de voturi nici cu noi. Acest lucru nu trebuie să conteze. Aseară am stat și am calculat și majoritate nu există”, a declarat, marți, Kelemen Hunor.

Totodată, liderul UDMR a transmis că parlamentarii Uniunii vor susține o moțiune de cenzură la adresa Guvernului și se vor consulta pe textul moțiunii de PNL.

“Când va exista un text, așa cum mi-au promis colegii din PNL, trimit textul și la noi și la USR, noi probabil că vom avea propunere de text în continuarea textului lor. Suntem pregătiți pentru a susține o moțiune de cenzură. Nu avem o problemă”, a mai spus Kelemen Hunor.

Anterior, Dan Barna a anunțat că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis, la consultările de la Cotroceni, că moțiunea de cenzură a opoziției va fi depusă cel mai probabil săptămâna viitoare. Delegația USR a discutat cu șeful statului și despre scenariile de după moțiune cu privire la guvernare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS