Confidenţialitate

Hunedoara: Tabără națională de prim-ajutor

Autoritățile locale și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport au decis să organizeze o tabără tematică, unde tinerilor li se vor preda cursuri de prim-ajutor. Tinerii mai au la dispoziție câteva zile pentru înscriere.

Reprezentanții Direcției Județene pentru Tineret și Sport Hunedoara spun că au luat decizia să organizeze o astfel de tabără, după ce au constatat că tot mai puțini tineri știu să acorde primul-ajutor. Conform statisticilor Crucii Roșii Române, de la an la an, numărul accidentelor în care sunt implicați tineri a crescut.

În același timp, tinerii care știu să acorde prim-ajutor, într-un mod calificat, sunt tot mai puțini. Autoritățile dau ca exemplu cazul „Colectiv” și spun că dacă tinerii ar avea mai multe cunoștințe despre cum se acordă primul ajutor, situația s-ar schimba și, cu siguranță, poate că și numărul victimelor ar scădea.

Așa că, tineri cu vârste între 10 și 18 ani pot să învețe să dea primul ajutor venind la cursuri în tabăra de la Căprioara, județul Hunedoara. Pentru înscrieri, ei mai au la dispoziție o săptămână.