Confidenţialitate

HUNEDOARA: Revoltă într-un cartier al orașului | VIDEO

Unii locuitori ai cartierului hunedorean Micro 7 s-au revoltat împotriva măsurilor de izolare impuse de autorități.

Izbucnit în momentul în care o patrulă a vrut să legitimeze un bărbat aflat în stare de ebrietate, conflictul a degenerat în stradă, după cum arată imagini surprinse la fața locului și postate online.

Mai multe persoane s-au solidarizat cu respectivul bărbat.

Două autospeciale ale Poliției a fost avariate.

În imagini, un bărbat apare lovind cu pumnii într-o mașină în care se aflau agenți.

În zonă, au fost trimise întâriri, care au restabilit ordinea.

Locatarii s-au retras în imobile.

Patrulele au fost sporite în zonă pentru a preveni alte incidente.

Acuzate de ultraj, 3 persoane au fost duse la audieri.

“Intervenţia poliţiştilor era una de verificare a respectării deplasării spaţiul public pe parcursul stării de urgenţă. Aceştia au identificat o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliţie, întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege şi, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenţi în zonă au devenit violenţi la adresa poliţiştilor”, potrivit IPJ Hunedoara.

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional!

Poliția Română a transmis că “în timp ce verificau respectarea prevederilor ordonanțelor militare, echipajele de poliție au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă. Imediat după acest moment, polițiștii au fost atacați cu pietre și alte obiecte contondente de mai multe persoane din respectivul cartier, rude și cunoscuți ai bărbatului care era legitimat de poliție (…) după intervenția poliției și jandarmeriei, toate persoanele din acea zona s-au retras în locuințe și situația a revenit la normal”.

“După identificarea participanților la agresiune, trei persoane au fost ridicate de polițiști și conduse la sediul poliției pentru audieri. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj și distrugere. Echipajele de ordine publică rămân în continuare în zonă pentru a preveni orice alte incidente”, adaugă IGPR într-o postare pe Facebook.