Hunedoara: Minerii de la minele Lonea și Vulcan s-au blocat in subteran

La mai bine de 24 ore de când primii mineri s-au blocat in subteran la mina Lonea, tot mai mulți  mineri li s-au alaturat, iar in acest moment ortacii sunt decisi sa nu mai iasa de sub pamânt.

Numărul minerilor blocați în subteran a ajuns la 250, iar 17 sunt în greva foamei, spun sindicaliștii

Luni seara, soțiile minerilor blocați în mina Lonea au ajuns la intrarea în subteran si le-au adus de mâncare.  Una dintre femei spune că a aflat că sunt deciși să stea acolo câteva zile, până o să vină cineva să discute cu ei.

Minerii de la minele viabile nu mai primesc hrană caldă si singura lor sursă de hrană atunci când coboară in mină, sunt pachetele de acasă. Minerii blocați sunt monitorizați în subteran de un salvator  profesionist care are pregătire de paramedic și care poate sa acorde primul ajutor în cazul în care oamenilor li se face rău.

De altfel, pe parcursul nopții mai multi mineri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce li s-a facut rău. Minerilor de la Lonea li s-au solidarizat și colegii de la Vulcan. Minerii din schimbul 4 de la Vulcan au rămas și ei in subteran, iar alaturi de ei au venit dimineața și cei din schimbul întâi.

 

Minerii susțin că nu vor mai iesi pânã ce nu vine ministrul Energiei sã discute cu ei si sa le spună clar ce soluții sunt pentru Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată acum în stare de insolventa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS