Confidenţialitate

HUNEDOARA: Miner în stare gravă la Spitalul de Urgență din Petroșani

Un miner de la exploatarea minieră Lupeni a ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgență Petroșani, după ce a suferit un accident de muncă.

Accidentul va fi anchetat de o comisie din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, transmite corespondentul Europa FM, Marius Mitrache.

Minerul, angajat la EM Lupeni, subunitate componentă a CEH era în schimbul IV și manevra vagoneții din subteran, iar un lanț s-a desprins și l-a lovit la mâini și peste față.
Minerul ar putea avea nevoie de operație la față, iar din acest motiv s-a decis transferul său către Spitalul din Deva, unde există un specialist în chirurgie plastică.
Accidentul de muncă va fi anchetat de o comisie din cadrul CEH, conform procedurilor, iar rezultatul va ajunge la ITM Hunedoara, unde inspectorii de muncă vor stabilii ce măsuri se impun.
EM Lupeni se află pe program de închidere, iar în luna octombrie 2017, un alt accident de muncă s-a soldat cu doi morți și un rănit.
O galerie s-a surpat iar trei mineri au rămas captivi sub pământ.
Echipele de salvare au muncit ore în șir până când au reușit să scoată la suprafață victimele. Unul dintre ortaci a murit imediat după surpare, iar altul în spitalul Floreasca.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.