Confidenţialitate

Hunedoara: Cea mai mare investiție din ultimii 34 de ani într-un obiectiv industrial va fi realizată la Mintia. Agenția pentru Protecția Mediului a emis acordul de mediu | AUDIO

Agenția pentru Protecția Mediului a eliberat acordul de mediu pentru noua centrală electrică de la Mintia, județul Hunedoara. Aceasta va fi cea mai mare investiție într-un obiectiv industrial din zonă, dar și din România, din ultimii 34 de ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Investiția, care va fi realizată la Mintia, în județul Hunedoara, depășește un miliard de euro. Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a emis Acordul de Mediu, pentru construirea noii centrale electrice pe gaz de la Mintia, care ar urma să fie realizată până în anul 2026.

Investiția, considerată cea mare mare din România post-decembristă, constă în realizarea unei centrale electrice echipată cu două turbine cu gaze, două cazane recuperatoare și o turbină cu abur, care va produce energie electrică în condiții mai prietenoase cu mediul. Prima turbină va fi funcțională la mijlocul anului 2025, iar în luna august 2025 o altă turbină va intra în producție. În anul 2026, a treia turbină, cea mai mare, va fi pusă în funcțiune, centrala urmând să producă 1700MW.

Pentru acordul de mediu, au existat consultări cu Ungaria și Serbia, ambele țări și-au exprimat susținerea pentru proiect. Procedura de eliberare a acestui acord a durat aproape un an.

Acum urmează să fie solicitată autorizația de construire, care va fi emisă de Primăria Vețel.

Mass Global Energy Rom a devenit, la finalul lunii decembrie 2022, proprietarul Termocentralei Mintia, după ce a achitat peste 91 de milioane de euro pentru cumpărarea centralei. Termocentrala de la Mintia a fost construită în anii 1970 și a fost oprită în anul 2021.

Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului – județul Hunedoara

Citește și: Acuzații de fraudare la Penitenciarul Arad. Niciun candidat testat psihologic pentru postul de consilier juridic nu a trecut proba. Un singur candidat, acceptat printr-o echivalare | AUDIO