Hunedoara: Container multi-risc în dotarea ISU

Astăzi a fost prezentat containerul multi-risc, destinat optimizării operaţiunilor de căutare-salvare a victimelor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă majore.

Tehnica intrată de curând în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara este prevăzută cu echipamente de ultimă generaţie pentru căutarea-salvarea persoanelor.

Containerul multi-risc dotat cu echipament modern ce permite intervenţii de lungă durată în condiţii dificile va deservi întregul judeţ.

Containerul în valoare de peste 300.000 euro este lung de 6,4 metri, lat de 2,5 m şi înalt de 2,2 metri, având o greutate de opt tone.

Acest container este dotat și cu un aparat de detectare a persoanelor surprinse sub dărâmături sau sub alte materiale, având posibilitatea de detecta sunete şi a capta imagini din locuri strâmte.

Inspectorul șef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, spune că instituţia a fost dotată, recent, cu acest container, judeţul Hunedoara fiind printre primele zece din țară dotate cu astfel de echipamente.

De la Hunedoara, corespondentul Europa FM, Monalise Hihn.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS