Confidenţialitate

Humelnicu, propus la ministerul Economiei, a anunțat că se retrage după ce au apărut informații pe surse că va fi schimbat | AUDIO

Frământări în PSD în legătură cu unii dintre miniștrii aprobați ieri pentru a face parte din Guvernul Ciucă. Marius Humelnicu, propus la ministerul Economiei, a anunțat deja că renunță la nominalizare. De asemenea, social-democrații nu au stabilit încă vicepremierul și nici secretarul general al guvernului

Liderii PSD se reunesc la această oră într-o nouă ședință a conducerii partidului pentru a lua ultimele decizii înainte ca lista miniștrilor să fie trimisă Parlamentului.

Marius Humelnicu, propus pentru Economie, a anunțat că se retrage, după ce au apărut informații pe surse că urmează să fie schimbat. În locul său ar putea veni senatorul Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

De altfel, Oprea a demisionat azi din conducerea Senatului, gest interpretat drept o pregătire a terenului pentru a fi numit în guvern.

Social-democrații nu au reșit să stabilească nici secretarul general al Guvernului. Deși era vehiculat Marian Neacșu pentru această poziție, el nu a fost încă validat.

De asemenea, PSD trebuie să numească și vicepremierul. Două nume au fost vehiculate pentru această poziție: Sorin Grindeanu și Gabriela Firea.

Neînțelegerile din sânul PSD au dus la amânarea depunerii în Parlament a listei miniștrilor Cabinetului Ciucă și a programului de guvernare, eveniment care trebuia să aibă loc la ora 15:00.

Autor: Crstian Citre

Sursa foto: Facebook / Marius Humelnicu

Citește și: Draftul documentului ce reprezintă programul de guvernare PNL-PSD-UDMR | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.