Confidenţialitate

HoReCa cere ca restaurantele să funcționeze până la ora 02.00 și cu program nelimitat de Revelion. „Lăsați-ne să revenim la o viață normală” | AUDIO

Președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, HORA, Ion Biriș, spune că actualele restricții au fost stabilite când rata îmbolnăvirilor era la un nivel mult mai ridicat decât cel din aceste zile:

„Noi nu ne referim numai la noaptea de Revelion. Noi, pe 23 octombrie, din cauza unei incidențe foarte mari, cu toții am înțeles că trebuie să facem un efort și un sacrificiu, doar că astăzi, când avem o incidență sub 1,5 la mie, mi se pare normal ca lucrurile să revină la normal.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Concret, HoReCa solicită eliminarea restricțiilor privind programul și permiterea funcționării în intervalul 05.00 – 02.00, respectând aceleași măsuri de acces pe baza certificatului verde; funcționarea cu până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și permiterea în mod excepțional a funcționării cu program nelimitat în noaptea de Revelion:

„Vrem o noapte de Revelion în care oamenii să se poată distra și să poată să petreacă, lăsați-ne să revenim la o viață normală. Revelionul, în vremuri normale, pe 6 decembrie Revelionul deja era vândut. Această incertitudine pe noi ne omoară, nimeni nu știe ce are de făcut, vindem, nu vindem, au voie să stea până la 12, până la 2.00, până la 4.00, până la 6.00. Cineva trebuie să ia niște măsuri și să ne spună ce putem face.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Bucureștenii s-ar putea confrunta cu mai multe scumpiri de anul viitor, după majorarea gigacaloriei și a mai multor taxe | AUDIO