Horaţiu Mălăele îşi serbează ziua de naştere printr-o săptămână de spectacole

Horațiu Mălăele, actor, regizor, caricaturist și scriitor, s-a născut pe 1 august 1952, la Târgu-Jiu.

Ca actor de teatru, şi-a început cariera la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț,continuând apoi la Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Național București (TNB), Teatrul Metropolis.

Horațiu Mălăele continuă şi în acest an tradiţia de a-şi serba ziua de naştere cu o săptămână de spectacole.

Derulat sub numele „Mălăele x 10”, maratonul va fi găzduit, ca de obicei, de Teatrul Naţional şi va avea loc în perioada 28 iulie – 6 august.

Programul maratonului „Mălăele x 10”:

28 iulie – SHYLOCK 

Un tablou tragic cu accente comice, ce abordează, într-o maniera adusă în contemporan, clasica temă a opoziţiei dintre creștin şi evreu. În rolurile principale joacă Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă.

29 iulie – REVIZORUL

O comedie spumoasă de situaţie, generată de apariţia într-un oraş de provincie a unui călător venit din “capitală”, care este luat drept un revizor aşteptat în inspecţie. Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Vladimir  Găitan, Gheorghe Dănilă, Şerban Georgevici, Eugen Racoţi, Niculae Urs, Florin Dobrovici, Dragoş Huluba, Bogdan Ghiţulescu, Ana Maria Lazăr.

30 şi 31 iulie – DINEU CU PROŞTI 

Un festin comic de mare calibru, în care prostia inocentă şi umorul burlesc sunt ingredientele cheie.
Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru, Medeea Marinescu / Aylin Cadîr, Alexandru Bindea, Costina Ciuciulică / Teodora Mareş, Dorin Andone / Tomi Cristin şi Alexandru Georgescu.

1 august – FIEARARII 

O comedie trăznită, de situaţie, în care un fierar român află după mult timp că cel pe care în credea fiul lui este de fapt copilul conceput cu un fierar ungur, în timpul războiului, când el era pe frontul sovietic. Îar soţia celui din urmă n-a rămas mai prejos în absența soțului. Și ea a făcut un copil cu un soldat fierar rus. Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, George Mihăiţă, Valentin Teodosiu/Mircea Rusu.

3 august – CARAMITRU MĂLĂELE – CÂTE’N LUNĂ ŞI ÎN STELE

Un seducător duel de poezie, fabule, vorbe de duh, povestiri şi amintiri, completat de participarea extraordinară a violoncelistului Adrian Naidin. Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Ion Caramitru.

4 august – SCRISOAREA 

Un spectacol curat Mălăele, o mare comedie, cum n-a mai văzut Capitala, cu moftangiii şi faliţii ei. Din distribuţie fac parte Mircea Rusu, Horaţiu Mălăele, Virgil Ogăşanu şi alţii.

5 august – VALEA CU PARFUM DE FLORI ŞI ZUMZET DE ALBINE 

O comedie savuroasă despre rolul femeii şi al bărbatului, o ocazie rară de a-i vedea pe scenă împreună pe Horaţiu Mălăele şi pe fiul său Bogdan. Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Meda Victor, Bogdan Mălăele.

6 august – CAFENEAUA 

Un regal actoricesc în trei tablouri în care se împletesc râsul, lacrimile şi ironia existenţei umane. Din distribuţie fac parte Horaţiu Mălăele, Dana Dogaru, Emilia Popescu.

Toate spectacolele din cadrul „Mălăele x 10” au loc în Sala Mare a Teatrului Naţional Ion Luca Caragiale, începând cu ora 20.00. Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional, şi online pe startickets.ro, mystage.ro, blt.ro si bilete.ro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS