Confidenţialitate

Hong Kong: Legea care le interzice protestatarilor să poarte măști este neconstituțională

Continuă violenţele în Kong Kong. Sute de studenţi protestatari sunt blocaţi în sediul Universităţii Politehnice din metropolă, după alte ore de lupte în urma cărăra un poliţist a fost rănit.

În acelaşi timp, o instanţă locală  a decis luni dimineaţă că legea care le interzice protestatarilor din acest teritoriu să poarte măști este neconstituțională.

Iniţial, studenţii refugiaţi în universitate au blocat accesul poliţiştilor încendiind una dintre căile de accest în instituţia de învăţământ.

Ulterior, poliţiştii au reuşit să preia controlul instituţiei – dar după ce președintele Universității Politehnice i-a anunţat pe protestatarii baricadaţi în clădire că a obținut un armistiţiu din partea Poliţiei, aşa că aceştia pot părăsi campusul “în pace”.

Însă, la scurt timp după publicarea anunţului,  poliția a lansat gaze lacrimogene împotriva celor care încercau să părăsească clădirea instituției.

În timp ce luptele de stradă continuă, o instanță de la Hong Kong a decis că legea care le interzice protestatarilor să poarte măști este neconstituțională. Această lege a fost emisă în perioada colonială britanică.