Confidenţialitate

Hexi Pharma și-a cerut insolvența

Hexi Pharma – compania implicată în scandalul dezinfectanților diluați livrați în spitale – și-a cerut insolvența.

Cererea a fost depusă la Tribunalul București.

Surse din compania au declarat pentru news.ro că angajaţilor li s-a spus că  îşi vor păstra posturile până la sfârşitul lunii – atunci când li se încheie contractele de muncă.

Cererea de insolvență a fost înregistrată marți la Tribunalul București și a fost depusă în baza articolului 66 din Legea 85 pe 2014.

Potrivit acestei prevederi, “supravegherea exercitată de administratorul judiciar, în condiţiile în care nu s-a ridicat dreptul de administrare al debitorului, constă în analiza permanentă a activităţii acestuia.

Surse din compania Hexi Pharma – implicată în scandalul dezinfectanților – au declaratpentru News.ro că angajaţii au fost informaţi că îşi vor păstra posturile doar până la sfârşitul lunii mai.    Mai mulți salariați însă nu mai vin la serviciu de la sfârşitul lunii aprilie, când a izbucnit scandalul.

Hexi Pharma are 45 de angajați, a fost înfinţată în 1994 şi are ca domeniu de activitate fabricarea preparatelor farmaceutice. Alexandru Dan Condrea deține 93,7% din acţiuni.

El a fost audiat ieri timp de patru ore, la Parchetul General, în dosarul dezinfectanţilor folosiţi în spitale.

Ancheta Gazetei Sporturilor arăta, între altele,  că substanțele livrate spitalelor din toată țara au concentraţii de până la zece ori mai mici decât cele înscrise pe etichetă.

Amintim, în urma acestui scandal, Patriciu Achimaş Cadariu a demisionat luni din funcția de ministru al Sănătății.