Hateg – O familie a scapat de achitarea unui credit fara sa achite vreo rata

Totul a fost posibil după o greșeală a băncii – cei doi soți garantaseră împrumutul cu o vilă, dar reprezentanții instituției bancare nu au putut executa silit imobilul.

Caz inedit în Hațeg – o familie a scăpat de achitarea unui credit de 300 de mii de euro fără să achite nicio rată.

În 2007, soții Alin și Ana Maria Posteucă au contractat un credit de 300 de mii de euro de la o bancă, potrivit Adevărul.

Împrumutul a fost garantat, printr-un contract de ipotecă, cu o vilă din Hațeg – imobilul avea 9 camere, 2 băi și o cramă și a fost evaluat la aproxiamtiv 400 de mii de euro.

În același an, cei doi soți s-au mutat în Statele Unite și i-au anunțat pe reprezentanții băncii că nu nu mai pot plăti ratele bancare – moment în care banca a demarat procedura de executare silită a imobilului.

Judecătoria Haţeg a decis încuviinţarea executării, dar familia care a contractat creditul a contestat executarea în instanţă, arătând că executarea nu poate fi realizată pentru că termenul de maximum trei ani în care executarea silită putea fi realizată s-a prescris.

Judecătorii au stabilit că banca a greşit în realizarea procedurilor de executare silită, drept urmare se impune anularea tuturor actelor.

Soţii Posteucă rămân așadar cu cei 300.000 de euro, dar şi cu vila cu care au garantat.