Harta fondurilor cheltuite pentru iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion – HARTA INTERACTIVĂ

În 2018, autorităţile locale au cheltuit 50.000.000 de lei, echivalentul a 11 milioane de euro, pe iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion, au claculat reprezentanții USR, care au realizat o hartă interactivă cu sumele cheltuite pentru iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion.

USR a creat o hartă cu localităţile unde s-au făcut achiziţii directe pentru iluminat festiv şi artificii de Revelion prin licitație, dar și fără licitaţie publică, prin achiziții directe.

”În 2018, autorităţile locale au cheltuit cheltuit 50 de milioane de lei, echivalentul a 11 milioane de euro, pe iluminatul festiv şi focurile de artificii de Revelion.
Sunt mai mulți bani decât anul trecut (când s-au cheltuit 34 de milioane de lei), dar tot lipsesc sume care nu s-au realizat prin SICAP, spre exemplu o achiziție pentru luminițe, a Primăriei Capitalei, în valoare de 6 milioane lei, făcută pe siteul propriu.

Gândiţi-vă ce s-ar putea face cu aceste sume de bani pentru multe din școlile și spitalele noastre, în condițiile în care multora le lipsesc și în 2018 dotări de bază.

Cu ajutorul Google Maps am creat o hartă cu localitățile unde s-au hotărât aceste achiziții directe pentru iluminat festiv și artificii de Revelion, toate fără licitație”, și-a prezentat partidul inițiativa de a trasparentiza aceste costuri ale autorităților locale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS