Harry Potter şi-a dus mama la psiholog

Scriitoarea J.K. Rowling a avut nevoie de ajutor specializat, după ce s-a trezit printre cele mai populare scriitoare.

Creatoarea lui Harry Potter, J.K. Rowling, a fost nevoită să urmeze o terapie ca să facă faţă noii sale vieţi, după ce a vândut peste 450 de milioane de exemplare ale seriei de mare succes şi după ce a devenit mai bogată decât regina Marii Britanii.

‘Succesul lui Harry Potter m-a dezorientat serios. Câţiva ani am încercat să rămân cea care eram, dar totul s-a schimbat rapid. Nu ştiam la cine să merg şi pe cine să întreb ce-ai face tu în această situaţie? Eram cu adevărat dezorientată.

(…)Când viaţa a început să mi se schimbe, am recurs la terapie. Sunt adeptă a acestui lucru şi recunosc că m-a ajutat mult’, a declarat J.K. Rowling.

Primul roman pe care J.K. Rowling l-a scris după seria ‘Harry Potter’, dedicat cititorilor maturi şi intitulat ‘The Casual Vacancy’, va fi tradus în limba română, la editura Trei. Cartea va fi publicată în limba română după lansarea ediţiei în limba engleză, pe 27 septembrie.

În vârstă de 46 de ani, J.K. Rowling, care înainte de a-şi publica romanele din seria ‘Harry Potter’ era o mamă singură ce trăia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes în martie 2011.

Autoarea este considerată una dintre cele mai influente femei britanice şi a fost distinsă cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri, dar şi cu Legiunea de Onoare, în Franţa.