Harry Belafonte a împlinit 88 de ani

Harry Belafonte, o legendă a muzicii, dar şi a activismului pentru drepturile omului, a împlinit 88 de ani la începutul lunii martie.

Harry Belafonte, născut pe 1 martie 1927, este primul artist, indiferent de rasă, gen sau stil musical, care a vândut vreodată 1 milion de copii ale unui singur album. S-a întâmplat în 1965, când albumul Calypso al lui Harry Belafonte, care includea hitul ‘Day-O (The Banana Boat Song), s-a vândut într-un milion de exemplare.

Harry Belafonte este celebru şi pentru implicarea sa în domeniul activismului, cântăreţul participând la marşul lui Martin Luther King Jr. din 1963, unul dintre cele mai mari marşuri politice pentru drepturile omului din istoria Statelor Unite.

Harry Belafonte şi Martin Luther King Jr. erau de altfel prieteni foarte apropiaţi. Belafonte era deja un fenomen în entertainment când s-a hotărât să se alăture Mişcării pentru drepturi civile din SUA, devenind prieten cu multe minţi laminate, printre care şi Martin Luther King, Jr.

În acest weekend, Europa FM a pregătit o reîntâlnire cu cele mai bune piese de colecţie pe care nimeni nu le poate uita. Weekendul Oldies but Goldies vă aduce la Europa FM şi câteva dintre cele mai apreciate piese ale lui Harry Belafonte.