Confidenţialitate

Harkiv: Atac cu rachete rusești asupra unei piețe dintr-un sat din estul Ucrainei soldat cu cel puțin 2 morți și mai mulți răniți | AUDIO

Atac cu rachete rusești asupra unei piețe într-un sat din estul Ucrainei în regiunea Harkiv. Cel puțin două persoane a fost ucise și mai multe rănite, dar bilanțul victimelor ar putea crește.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imaginile postate de postul public de televiziune ucrainean pe aplicația de mesagerie Telegram arată salvatori căutând victime printre grămezi mari de moloz, resturi care ard și un crater mare în Shevchenkove, la aproximativ 80 km sud-est de orașul Harkiv.

„Armata rusă a comis un alt act de teroare împotriva populației civile – un copil a fost rănit, două femei au fost ucise”, a transmis biroul procurorului regional.

Anchetatorii nu au oferit detalii despre celelalte victime, cu excepția faptului că toate erau de sex feminin, iar una avea 10 ani.

Biroul procurorului regional a precizat că a deschis o investigație privind o potențială crimă de război, citând informații preliminare potrivit cărora atacul a provenit de la un sistem de apărare aeriană S-300 din regiunea rusă Belgorod, la granița cu Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina susține că respinge constant atacurile rușilor din estul țării. Kremlinul nu a respectat armistițiul promis de Crăciun, spune Zelenski