Confidenţialitate

Ucraina susține că respinge constant atacurile rușilor din estul țării. Kremlinul nu a respectat armistițiul promis de Crăciun, spune Zelenski

Ucraina susține că respinge constant atacuri ale rușilor asupra orașului Bahmut din Donbas și alte localități din estul țării. Declarațiile vin de la președintele Volodimir Zelenski, după ce ucrainenii au negat anunțul Kremlinului că ar fi ucis 600 de militari ucraineni într-un bombardament.

Președintele Volodimir Zelenski a spus într-un nouă înregistrare video că Bahmutul rezistă, în pofita a orice, chiar dacă cea mai mare parte a orașului a fost distrusă de loviturile rusești.

Rezistă și orașul Soledar, tot din Donbas, și tot cu distrugeri mari, a mai spus Zelenski.

El a acuzat din nou Rusia nu a respectat armistrițiu de Crăciun pe rit vechi dispus de liderul Vladimir Putin.

Duminică, Kremlinul a susținut că în urma unui atac cu rachetă la Kramatorsk, la nord-vest de Bahmut, ar fi murit 600 de militari ucraineni.

Un reporter Reuters aflat la fața locului a spus însă că nu a văzut semne că ar fi victime în regiune.

Și ucrainenii au negat că s-ar fi întâmplat așa ceva. Ei susțin că au respins ieri atacuri ale rușilor asupra a 14 localități, inclusiv Bahmut.

Foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Citește și: Peste 77.000 de tone de ajutoare umanitare a primit Ucraina de la Uniunea Europeană de la începutul războiului până în prezent | AUDIO