HARGHITA: Un urs a fost văzut lângă Spitalul Județean

Jandarmii harghiteni au fost chemaţi, duminică seara, să alunge un urs văzut în preajma Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, dar animalul nu a mai fost găsit la sosirea forţelor de intervenţie.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, echipajul sosit la faţa locului a identificat urmele animalului, semn că acesta a fost prezent acolo, dar ursul părăsise zona.

„A fost un apel la 112, pentru un urs în zona spitalului, dar până am ajuns noi ursul nu mai era acolo. Se vedeau urme că a fost, dar slavă Domnului că nu s-a întâmplat nimic. (…) Am rămas în monitorizare, dar vă daţi seama că ursul e un animal sălbatic şi nu stă într-un loc”, a afirmat maior Rodica Pribagu, de la IJJ Harghita.

Ea a precizat că jandarmii au mai fost solicitaţi şi în data de 19 ianuarie pentru alungarea unui urs din zona spitalului, dar atunci nu s-au găsit urme care să confirme acest lucru.

Prezenţa ursului în zona Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc a fost anunţată pe Facebook de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a cărui casă se află în apropiere.

Borboly a postat şi o înregistrare, în care se vede animalul, şi a susţinut că acesta nu a fost speriat de zgomotele făcute pentru a-l alunga din preajma casei sale, motiv pentru care a alertat jandarmii.

Jól megtermett medve a kerítésnél!

Egy közel 500 kg-osra becsült nagy medve ma este fél órán keresztül le-fel járt a kertünk mellett (a megyei kórház szomszédságában), próbált átjutni hozzánk. Hiába kapcsoltam fényeket, kiabáltam, nem sikerült elijesztenem. Hívtuk a 112-t, és kiszálltak a helyszínre a csendőrök. Ez már a sokadik alkalom, többször kértük, hogy hozzák meg a szükséges intézkedéseket, mind ez idáig nem történt meg!

Publicată de Borboly Csaba pe Duminică, 3 februarie 2019

Foto: captura video

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS