Harghita: Un elev s-a încuiat în toaletă și a amenințat că dă foc la școală

Un elev ce avea asupra lui mai multe cuţite s-a încuiat, marţi dimineaţa, în toaleta Liceului din Corbu, ameninţând că dă foc la școală.

La faţa locului au intervenit poliţiştii din localitate care, cu ajutorul profesorilor, au reuşit să îl liniştească pe băiat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat că incidentul s-a întâmplat imediat după sosirea microbuzului şcolar, cu care elevul din clasa a IX-a a venit dintr-o comună învecinată.

Ulterior, băiatul a povestit că unul dintre motivele pentru care a recurs la acest gest este „imposibilitatea de a se adapta, pe de o parte trecerii dintre şcoala generală şi liceu şi, pe de altă parte, unităţii respective de învăţământ”.

În plus, a precizat Gheorghe Filip, minorul are probleme în familie din cauza faptului că părinţii se află în proces de divorţ.

După ce a fost liniştit şi convins să renunţe la acţiunile violente, elevul a fost preluat de o ambulanţă şi va fi transportat la spital pentru consiliere psihologică, pentru îngrijiri medicale şi supraveghere de specialitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS