Confidenţialitate

Harghita: Un bărbat a fost găsit decedat, după ce a fost atacat de un urs

Serviciul Public Salvamont Harghita a transmis că a intervenit pentru salvarea unui bărbat care fusese atacat de un urs, însă acesta a fost găsit fără suflare.

„Ieri seară membrii formației Salvamont Dancuras din cadrul Serviciului Public Salvamont Harghita au fost alertați să intervină pentru salvarea unei persoane, care, conform primelor notificări, a fost atacată de un urs. Formația de prim răspuns alcătuită din opt salvatori montani a ajuns repede la fața locului în ciuda terenului accidentat și greu accesibil, intervenția fiind foarte dificilă din cauza vremii nefavorabile”, a transmis Serviciul Public Salvamont Harghita, pe pagina de Facebook.

Din păcate însă, salvatorii au găsit victima decedată. Se pare că bărbatul murise cu mult timp înainte ca salvamontiștii să ajungă la acesta.

„În urma căutărilor victima a fost găsită într-o casa din pădure, decedat si fara sa mai raspunda manevrelor de resuscitare. Conform primelor investigații și pe baza gravității leziunilor suferite, decesul a intervenit cu mai mult timp înaintea sosirii la fața locului al echipei de salvatori. După sosirea echipei de criminalistică trupul neînsuflețit al persoanei a fost coborât și predat autorităților. Membrii echipei Salvamont Dancurás, exprima sincere condoleanțe familiei îndoliate”, au mai transmis salvatorii montani.

Sursa foto: Facebook / Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Citește și: Argeș: Incendiu la primăria din Beleţi-Negreşti. Focul ar fi fost pus intenționat, susțin reprezentanții ISU | VIDEO