Confidenţialitate

Happy Face a câștigat competiția celor mai urâți câini

Cu o coafură punk şi cu limba atârnând permanent, Happy Face a fost desemnat cel mai urât câine din lume, în cadrul unei competiţii desfăşurate în Petaluma, California, relatează Agerpres, citând France Presse.

În vârstă de 17 ani, acest câine chinezesc a învins alţi nouă concurenţi în competiţia care se organizează anual de zeci de ani.

Patrupedul a fost adoptat, în timpul pandemiei de coronavirus, de cântăreața americană Jeneda Benally.

“Personalul de la canisă a încercat să mă pregătească pentru ceea ce urma să văd. Am vazut o creatură care era într-adevăr în vârstă, avea nevoie de o a doua şansă şi merita să fie iubită”, a spus proprietara.

Medicii veterinari au avertizat-o că, din cauza problemelor de sănătate, câinele ar mai putea trăi doar câteva săptămâni.

Însă, “dragostea, bunătatea şi sărutările mamei l-au ajutat” să depăşească aceste probleme, a adăugat Jeneda Benally. “El îşi petrece timpul dormind, sforăie, geme în somn şi scoate sunete ciudate când este fericit”, a mai spus ea.

“Acest eveniment de renume mondial celebrează imperfecţiunile care fac toţi câinii speciali şi unici”, au spus organizatorii competiţiei.